İstanbul Sanayi Odası - Kimya Mühendisliği İkili Görüşme Etkinliği Gerçekleştirildi - 17 Şubat 2016

Üniversite-sanayi işbirliğinin etkin ve verimli bir biçimde sürdürülebilmesini sağlamak ve tarafların kazandıkları deneyimleri paylaşabileceği ve geliştirebileceği bir ortam oluşturmak üzere, İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İstanbul Sanayi Odası ve İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi işbirliği ile düzenlenen etkinliğe sanayiciler yoğun ilgi gösterdi.


Sanayi ve üniversitenin bir araya getirilmesini amaçlayan buluşmaya Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği öğretim üyeleri ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) çatısı altında faaliyet gösteren 14 firmanın temsilcileri katıldı.


Verimli ve sonuç odaklı bir ikili görüşme etkinliği gerçekleştirilmesi için belirlenen takvim doğrultusunda birçok hazırlık çalışması gerçekleştirildi. Bu kapsamda ilk olarak kimya mühendisliği bünyesinde yer alan 3 anabilim dalı (Kimyasal Teknolojiler, Proses ve Reaktör Tasarım, Temel İşlemler ve Termodinamik) öğretim üyelerinin çalışma konuları ve araştırma alanları belirlenerek sanayi kuruluşlarına tanıtımı yapıldı. Aynı zamanda bölüm bünyesinde ve sanayi kuruluşlarının faydalanabileceği analiz ve test imkânları firmalara tanıtıldı. Bu bilgilendirmenin devamında etkinliğe katılacak sanayi kuruluşları kendi çalışma konularına yakın alanlarda ilgi beyan ettiler ve görüşmek istedikleri konuları bildirdiler. Firmaların katılımcıları ve görüşmek istedikleri konular hakkında çalışmalar yürüten öğretim üyeleri arasında 20’şer dakikalık görüşmeler organize edildi.


Etkinliğe ev sahipliği yapan Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail İNCİ ve İSO adına koordinatörlük görevini yürüten KOBİ Hizmetleri Şubesi Müdürü Burçin DEĞİRMENCİOĞLU; atılan ortak adımlardan memnuniyet duyduklarını, iki tarafın tanışmasına olanak veren buluşmalardan başarılı geri bildirimler aldıklarını da söylediler.


Bu toplantıların amacı; genellikle üniversite-sanayi işbirliği önünde engel olarak görülen, iki tarafın da birbirinin dilini konuşamaması ve doğru akademisyenin doğru sanayici ile bir araya gelememesi konularını ortadan kaldırmaktı. Bunun yanı sıra, her iki tarafın da vaktini en iyi şekilde kullanıp, yarım gün içerisinde sanayicilerin akademisyenler ile karşılıklı görüşmesini sağlamaktı. 20’şer dakikalık görüşmelerde öğretim üyelerimiz proje fikirlerini ya da üzerinde çalıştıkları konuları sanayicilerle paylaşırken, sanayiciler de yaşadıkları sıkıntıları ve gelişime açık konuları paylaştılar. Bu görüşmeler önemli bir başlangıç niteliği taşımakla beraber ilerleyen süreçte katılımcı sanayi kuruluşlarına düzenlenecek ziyaretlerle devam edecektir.


Görüşmelere Katılan Firmalar:


  1. Akçelik Madencilik Tic. ve San A.Ş.

  2. Organik Kimya San. Ve Tic. A.Ş.

  3. TRECO Kauçuk ve Kimyasalları Sanayi Ticaret Ltd. Şti.

  4. ADN Yapı Ürünleri Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

  5. Borçelik A.Ş.

  6. EVYAP Sabun Yağ Gliserin Sanayi ve Ticaret A.Ş.

  7. Arsan Kauçuk Plastik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.

  8. Çinkosan Yüzey Kaplama Teknolojileri San. Tic. Ltd. Şti.

  9. Saruhan Kimya ve Temizlik Ür. San. Tic. A.Ş.

  10. Prometa Yem ve Endüstriyel Yağ San. Tic. A.Ş.

  11. Hayat Kimya San. A.Ş.

  12. ESAN Eczacıbaşı Endüstriyel Hammaddeler Sanayi ve Tic. A. Ş.

  13. Hepko Modüler Yapı Üretim Sanayi ve Tic. Ltd. Şti.

  14. İzole Elektrik ve Makine Sanayi A.Ş.