MERLAB Laboratuvarımızda Master-Doktora Öğrencilerine Eğitim Düzenlendi

14.05.2014 tarihinde Mühendislik Fakültesi Jeoloji Bölümü, Mineraloji/Petrografi Anabilimdalı öğretim üyesi Prof.Dr.Sinan ÖNGEN ve master-doktora öğrencileri laboratuvarımızı ziyaret etti. Öğrencilere MERLAB’da bulunan cihazlar hakkında bilgi verildi.

Kim.Yük.Müh. Semra ÖZKAN X-Işınları Floresans Spektrometresi (XRF) cihazı hakkında bilgi verdi.

Dr.Hakan BAHAR Indüktif Kapling Plazma Kütle Spektrometresi (ICP-MS) ve Atomik Absorpsiyon Spektrometresi (AAS) cihazları hakkında bilgi verdi.

Dr.Funda ÖZKÖK X-Işını Toz Difraktometresi (XRDPW) ve X-Işınları Tek Kristal Difraktometresi (XRDSC) cihazları hakkında bilgi verdi.

Bu cihazlarda öğrencilere; numune hazırlama aşamaları, cihazların çalışma prensipleri ve numunelerin pratik uygulama alanları hakkında bilgi verildi.

14/05/2014