L Maximilian Üniversitesi’ ne, TTM ile Teknokent Tanıtımı Yapıldı

LMU ve İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nin destekleri ile  1-2 Mayıs 2014 tarihinde ortak toplantılar düzenlemiştir. LMU’dan Prof. Dr. Adrian Danek’in detaylı konuşmasının ardından Prof. Dr. Yağız Üresin Türk Alman ilişkileri ve kısa, orta ve uzun vadeli işbirliklerinden bahsetti.  Özellikle 1 Mayis 2014 tarihinde Baltalimanı tesislerinde gerçekleştirilen toplantıda İstanbul Teknoloji Transfer Merkezinin ve İstanbul Teknokentin tanıtımı yapıldı. İstanbul Teknoloji Transfer Merkezi Fikri Sınai Mülki Haklar ve Lisanslama Direktörü Yard. Doç. Dr. Gamze Sart tarafından Ufuk 2020 (Horizon 2020) başarı kriterleri üzerinden geçildi. Prof. Dr. Uğur Özbek ve Dr.Baran Ufuktepe tarafından sunulan RISE projeleri değerlendirildi. Nisan 2014’ LMU ile ortak başvurulan RISE projesinin üzerinden geçildi ve iş dağılımları yapıldı.

Toplantıda özellikle bilimsel çalışmalardaki mükemmellik ve ekonomik değer oluşturmanın ötesinde sosyokültürel ve çevresel etki oluşturmanın önemine vurgu yapıldı. Toplantının ikinci kısmında Prof. Dr. Adrian Danek tarafından ortak yürütülebilecek projeler üzerinden çalışmalar yapıldı. Ortak yürütülecek projelerin dışında öğrenci ve öğretim üyesi değişim programları üzerinde ortak kararlar alındı. Ufuk 2020 ve diğer uluslararası çağrılar için stratejik yol haritalarına karar verildi. Toplantının ardından Türk-Alman öğrenciler ile birlikte toplanıldı. Bu toplantının ardından işbirliğinin artmasını sağlamak üzere  2 Mayısta toplantilara devam edildi.

05/05/2014