TTM Bilgilendirme Toplantısı, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, 28 Nisan 2014

28.04.2014 Pazartesi Günü Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Oditoryumu’ nda Cerrahpaşa Tıp Fakültesi akademisyenlerine yönelik İstanbul TTM Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatiş ALTINDAŞ gerçekleştirirken,  Teknoloji Transfer Merkezi’ nin üniversite çapında projeler konusundaki farkındalığın arttırılması anlamında önemli işler gerçekleştirdiğini söyledi.

Rektör Danışmanı ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR üniversite bünyesinde geçmiş dönemde TTO faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Aynı zamanda Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeks puanının arttırılması adına yapılması gerekenlere değinirken, geçmiş dönemde dış kaynaklara yapılan proje başvuru ve kabul sayılarının üniversite potansiyelini yansıtmadığını söyledi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi Başkanı ve TTM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail KIRBAŞLAR, Üniversite-Sanayi İşbirliği’ ne yönelik bir de sunum yaptı. Üniversite-Sanayi İşbirliği modellerinin tarihsel gelişimine değinen Prof. Dr. İsmail KIRBAŞLAR, sarmal model uygulamasının günümüzde ön plana çıktığını vurguladı.

Daha sonra söz alan ve Horizon 2020 çağrıları ve başvuru sürecinden de bahseden TTM Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gamze Sart, TTM temsilcilerinin önemine değinerek, temsilcilik sistemi sayesinde fakülteler ile olan iletişimin daha etkin hale geleceğini belirtti. Proje başvuru, destek ve fikri sınai haklar konularına da değinen Sart, ihtiyaç duyulan desteğin öğretim üyelerine Teknoloji Transfer Merkezi tarafından sağlanacağını söyledi.

Toplantının devamında, İstanbul TTM Sorumluları; ; Hasan KÖMÜRCÜ, TÜBİTAK ARDEB Projeleri; Kadir YILMAZ, TÜBİTAK TEYDEB Projeleri; Kayhan BAYAZIT, TÜBİTAK BİDEB Projeleri ve Teknogirişim Sermaye Desteği; Tuğçe ÇINAR, TÜBİTAK BİDEB projelerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdiler.

28/04/2014