Türkiye İnovasyon Haftası Genç Temsilcilerini Arıyor. TİM Sizi İnova-TİM´e Çağırıyor

İnovasyon haftası kapsamında üniversitelerde oluşturulan “İnova-TİM”lerinin  bu yıl 100 üniversitede toplam 500 İnova-TİM’li olacak şekilde tüm Türkiye’ye  yaygınlaştırmayı amaçlanıyor.

İNOVA-TİM ekibine katılım başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.

İNOVA-TİM sunumuna ulaşmak için tıklayınız.

İNOVA-TİM NEDİR?

İNOVA-TİM her üniversiteden 5 kişinin Türkiye İnovasyon Haftası temsilcileri olarak seçileceği inovatif bir takımdır. Temsilciler, etkinlikte aktif rol üstlenerek okudukları üniversitelerde inovasyon ve kariyer konularında gençleri bilinçlendirmek, İnovasyon Haftası boyunca birbirinden önemli konuşmacılara mihmandarlık yapmak, katılımcı üniversiteleri etkinlik boyunca koordine etmek gibi önemli roller üstlenmektedir. Temsilciler sayesinde inovasyonun etki alanı üniversitelere yayılacak ve geleceğin Türkiye’sinde genç beyinlerin önü açılacaktır.

İNOVA-TİM’İN AMACI NEDİR?

Türkiye’de inovasyon ve üniversite öğrencileri için kariyer çalışmalarının gelişmesi ve hızlanmasına katkıda bulunmak.

Türkiye İnovasyon Haftası etkinliğine maksimum üniversiteli katılımını sağlamak.

Türkiye’nin büyük şirketlerince yapılan ve üniversite öğrencileri için geleceklerine bir nevi yatırım yapma imkanı sağlayan inovasyon çalışmalarının etki alanlarını üniversiteler bazında yaymak.

Üniversite öğrencilerinin Türkiye’de ve dünyada yapılan inovatif çalışmalardan haberdar olmasını ve bu çalışmaları birinci elden görmelerini sağlayarak inovatif girişimci bir üniversite kültürü yaratmak.

Üniversite öğrencileri kapsamında inovatif düşünmeyi teşvik etmek.

Yurt içi ve dışından akademisyen, bilim adamı, ve iş dünyasından katılımcıların katıldığı büyük bir etkinlikte üniversite öğrencilerine yer vererek öğrencilere yaratıcı fikirlerinin iş fikirlerine dönüşmesi sürecinde gerekli olabilecek bilgiler sunmak.

İNOVA-TİM NE YAPAR?

Kendi üniversitesinde Türkiye İnovasyon Haftası afişlerinin asılması, broşür dağıtımı gibi işlemleri koordine eder,

Etkinlikte 3 gün aktif görev alır ve stant katılımı olan üniversitelerin koordinasyonunu sağlar,

Türk ve yabancı bilim adamları, alanında uzman isimler ve önemli girişimcilerden oluşan Türkiye İnovasyon Haftası konuşmacılarına mihmandarlık yapar,

İnovasyon Haftası sonrasında İnova-Tim temsilcileri olarak üniversitelerinde kendi inovasyon kulüplerini kurar ve Türkiye İnovasyon Haftası Ekibi ile birlikte yıl boyunca çeşitli seminer, sertifika programı vb. inovasyon ve kariyer etkinlikleri gerçekleştirir.

26/04/2014