Op. Dr. Mehmet SORAR ve Prof. Dr. Tunaya KALKAN ile Girişimcilik Üzerine Söyleşi, 25 Nisan 2014

25 Nisan 2014 Cuma günü 16:30-18:30 saatleri arasında Cerrahpaşa İngilizce Tıp Konferans Salonu’ nda, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Girişimcilik Kulübü tarafından  Op. Dr. Mehmet SORAR ve Prof. Dr. Tunaya KALKAN’ ın katılımlarıyla Girişimcilik konulu söyleşi gerçekleştirildi.

“İlk yerli Şant”ın mucidi Op. Dr. Mehmet SORAR, icadının oluşum aşamalarını ve mucitliğe giden yolda karşılaştıklarını paylaşırken, girişimcilik unsurunun bireysel değil multidisipliner bir olgu olduğunu aktardı.

Prof. Dr. Tunaya KALKAN, girişimcilik algısının oluşması için soru sorma ve bu soruya cevap arama kültürünün yerleşmesi gerektiğini aktarırken, EMALİZ ismini verdiği buluşunu anlatan bir de sunum gerçekleştirdi. Girişimciliğe giden yolda yılmadan çalışmanın önemine vurgu yapan KALKAN, gençlerden kendilerine “aspirin doktoru mu olacaksınız yoksa yaratıcı bir hekim mi olacaksınız?” sorusunu  sormalarını istedi.

Söyleşi, konuşmacılara plaket takdimi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

26/04/2014