TTM Tanıtım Toplantısı, İstanbul Tıp Fakültesi, 2 Nisan 2014

02.04.2014 Çarşamba Günü İstanbul Tıp Fakültesi 14 Mart Toplantı Salonu’nda İstanbul Tıp Fakültesi Akademik Kurulu’ na yönelik İstanbul TTM Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bilgin SAYDAM gerçekleştirirken, yeni kurulan bir birim olmasına rağmen Teknoloji Transfer Merkezi’nin önemli işler gerçekleştirdiğini söyledi. Toplantının moderatörlüğünü yapan İstanbul Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Fakülte TTO Koordinatörü Prof. Dr. Ateş KADIOĞLU, önümüzdeki dönemde Teknoloji Transfer Merkezi ile işbirliği içinde hocalarımızın proje sayılarının artmasını beklediklerini ifade etti.

Toplantıda İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi” nin faaliyetlerine dair kısa bir tanıtım sunumu gerçekleştirilirken, yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’ nin üniversite-sanayi işbirliğinde üstleneceği görev ve önümüzdeki dönemdeki işleyişi hakkında detaylar aktarıldı.

Rektör Danışmanı ve Merkez Müdürü Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR üniversite bünyesinde geçmiş dönemde TTO faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmaları anlattı. Aynı zamanda Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeks puanının arttırılması adına yapılması gerekenlere değinirken, geçmiş dönemde dış kaynaklara yapılan proje başvuru ve kabul sayılarının üniversite potansiyelini yansıtmadığını söyledi.

Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi Başkanı ve TTM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail KIRBAŞLAR, Üniversite-Sanayi İşbirliği’ ne yönelik bir de sunum yaptı. Üniversite-Sanayi İşbirliği modellerinin tarihsel gelişimine değinen Prof. Dr. İsmail KIRBAŞLAR, sarmal model uygulamasının günümüzde ön plana çıktığını vurguladı.

Daha sonra söz alan ve Horizon 2020 çağrıları ve başvuru sürecinden de bahseden TTM Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gamze Sart, TTM temsilcilerinin önemine değinerek, temsilcilik sistemi sayesinde fakülteler ile olan iletişimin daha etkin hale geleceğini belirtti. Proje başvuru, destek ve fikri sınai haklar konularına da değinen Sart, ihtiyaç duyulan desteğin öğretim üyelerine Teknoloji Transfer Merkezi  tarafından sağlanacağını söyledi.

Toplantı soru-cevap kısmıyla son buldu.

02/04/2014