İstanbul TTM, HORIZON 2020 Kapsamında EUROMED Etkinliğine Katıldı

9 Şubat 2014 Pazar Günü, Avrupa Komisyonu Araştırma ve Yenilik Genel Müdürlüğü, H2020 yi tanıtmak ve teşvik etmek amacıyla EuroMed bölgesinde konferans düzenledi. Konferans, Horizon 2020 kapsamında Akdeniz bölgesinin karşı kıyılarında bulunan komşu ülkeler arasında araştırma, inovasyon ve işbirliği kültürünün geliştirilmesi amacıyla düzenlenmiştir.

Konferansa Bölge ülkelerinde yer alan üniversite, teknopark, araştırma merkezleri, kobi ve sanayi temsilcileri katıldı. İstanbul TTM’ yi temsilen Dr. Gamze SART’ın yer aldığı organizasyonda özellikle Horizon2020 çağrı alt başlıkları olan;

-Health, demographic change and well-being (Sağlık, demografik değişim ve refah)

-Food security and sustainable agriculture (Gıda güvenliği, sürdürülebilir tarım)

-Energy, transport, water and climate change (Enerji, ulaşım, su ve iklim değişikliği)

-Inclusive, innovative and reflective societies (Kapsayıcı, yenilikçi ve yansıtıcı toplumlar)

alanlarında partner görüşmeleri gerçekleştirildi.

10/02/2014