İstanbul TTM, Rektörlük Brifingi, 27 Ocak 2014

27 Ocak 2014 Pazartesi Günü, Eczacılık Fakültesi Toplantı Salonu’nda İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Rektör Yardımcıları ve Rektör Danışmanlarına yönelik Brifing Gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasını İstanbul TTM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR gerçekleştirirken, Teknoloji Transfer Merkezi nin kurulma ihtiyacının nereden kaynaklandığını gerekçeleriyle sıraladı. Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nin önemine de değinen Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR, proje yazma kültürümüzü geliştirmemiz gerektiğine vurgu yaptı.

İstanbul TTM’nin faaliyet alanlarını ve kurulduğu günden bu yana gerçekleştirdiği etkinlikleri anlatan bir sunum gerçekleştiren İstanbul TTM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hasret YARDİBİ, daha sonra sözü Prof. Dr. İsmail KIRBAŞLAR’a bıraktı. TTM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail KIRBAŞLAR  Üniversite-Sanayi İşbirliği’ ne yönelik bir sunum gerçekleştirirken, Üniversite-Sanayi İşbirliği modellerinin tarihsel gelişimine değindi ve sarmal model uygulamasının günümüzde ön plana çıktığını vurguladı. Sonrasında söz alan TTM Sorumlusu Dr. Gamze SART; fikri sınai mülkiyet haklarının önemine vurgu yaparken, Türkiye’deki patent algısının değişmesi gerektiği ve özellikle lisanslanabilir patent konusunda çalışmaların ivme kazanacağını söyledi.

Brifingin devamında, İstanbul TTM Sorumluları; Kadir YILMAZ, AB Projeleri; Hasan KÖMÜRCÜ, TÜBİTAK ARDEB Projeleri; Savaş GÜRDAL, TÜBİTAK TEYDEB Projeleri; ve Kayhan BAYAZIT, BİDEB Projelerini anlatan sunumlarını gerçekleştirdiler.

28/01/2014