İstanbul TTM Bilgilendirme Toplantısı, Mühendislik Fakültesi, 21 Ocak 2014

21 Ocak Salı 14:00 – 16:00 saatleri arasında Mühendislik Fakültesi Prof. Dr. Ali Rıza Berkem Toplantı Salonu’ nda, Mühendislik Fakültesi öğretim üyelerine yönelik TTM Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Mühendislik Fakültesi mensubu 73 akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya; İstanbul TTM’ yi temsilen, İstanbul TTM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail KIRBAŞLAR, TTM Sorumlusu Dr. Gamze SART, Destek Programları Yönetimi Sorumlusu Kadir YILMAZ, Üniversite-Sanayi İşbirliği Yönetimi Sorumlusu Kayhan BAYAZIT, Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Yönetimi Sorumlusu Hasan KÖMÜRCÜ, Girişimcilik ve Şirketleşme Yönetimi Sorumlusu Savaş GÜRDAL toplantıya katıldı.

Toplantı; TTM Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail KIRBAŞLAR’ ın Üniversite-Sanayi İşbirliği’ ne yönelik sunumuyla başladı. Üniversite-Sanayi İşbirliği modellerinin tarihsel gelişimine değinen Prof. Dr. İsmail KIRBAŞLAR, sarmal model uygulamasının günümüzde ön plana çıktığını vurguladı. Daha sonra söz alan TTM Sorumlusu Dr. Gamze Sart, TTM’ yi, faaliyetlerini ve web sitesini anlattı. Horizon 2020 çağrıları ve başvuru sürecinden de bahseden Sart, TTM temsilcilerinin önemine değinerek, temsilcilik sistemi sayesinde fakülteler ile olan iletişimin daha etkin hale geleceğini belirtti. Proje başvuru, destek ve fikri sınai haklar konularına da değinen Sart, ihtiyaç duyulan desteğin öğretim üyelerine Teknoloji Transfer Merkezi  tarafından sağlanacağını söyledi.

Toplantı soru-cevap bölümüyle son buldu.

21/01/2014
2094 defa okundu