İstanbul TTM 1 Ocak 2014 İtibariyle Özellikle Lisanslanabilir Patent Çalışmalarına Hız Veriyor

TÜBİTAK’ın, ülkemiz kaynaklı ulusal ve uluslararası patent başvuru sayısının artırılması, gerçek ve tüzel kişilerin patent başvurusu yapmaya teşvik edilmesi ve ülkemizdeki patent sayısının artırılmasını hedefleyen  ve 1 Ocak 2014 itibariyle yürürlüğe girecek olan “1602 Patent Destek Programı” na paralel olarak olarak, İstanbul TTM de özellikle lisanslanabilir patent çalışmalarına hız veriyor.

Türk Patent Enstitüsüne(TPE), Dünya Fikri Haklar Örgütüne(WIPO), Avrupa Patent Ofisine (EPO), Japonya Patent Ofisine(JPO), Amerika Birleşik Devletler Patent ve Marka Ofisine (USPTO) yapılacak olan patent başvuruları sayılarını arttırarak ülkemizin bu konudaki çalışmalarına katkı sağlamayı hedefleyen İstanbul TTM, nitelikli ve özellikle lisanslanabilir patentler ortaya koyarak bu alanda İstanbul Üniversitesi’nin ürettiği bilgiyi toplumun hizmetine sunmayı amaçlıyor.

29/12/2013