İstanbul TTM
Export date: Mon Sep 25 0:54:31 2017 / +0000 GMT

FSMH-Lisanslama

FİKRİ VE SINAİ MÜLKİ HAKLAR VE LİSANSLAMA YÖNETİMİ

İstanbul TTM, fikri mülkiyetin korunması için gerekli yapıların oluşturulması, buluş bildirim sayısının arttırılması ve ortaya çıkartılan buluşların ticarileşmesi için uygun ortamın oluşturulmasında etkin rol almaktadır. İstanbul TTM, günümüz teknolojisinde ürün döngüsünün oldukça kısalmış olmasından dolayı stratejik alanlarda ve stratejik bölgelerde patentlenmeye giderek hem patent sayısını hem de değerini arttırmak hedefindedir. Böylece, İstanbul TTM mali girdi sağlayarak lisanslama sürecini kendi içinde gerçekleştirip, müşteri konumundaki pozisyonunu iyi kullanarak, şirketlerin aynı Silikon Vadisinde olduğu gibi yerli ve yabancı yatırımcıyı çeker konuma gelmesini sağlamaktadır. Lisanslanabilecek ve markalaşacak patentler serisi ve kümesi oluştururken, özellikle öncelikli alanlar başta olmak üzere FSMH ve Lisanslamada fark yaratan bir platform oluşturulmaktadır. Akıllı, proaktif ve koordinasyon içinde özellikle öncelikli alanlarda lisanslanacak patent sayısını arttırıp, kendi bünyesinde tüketimini sağlamak üzere sistem kurulmuştur. Asıl amaç; lisanslanabilir patentler ile akademisyenlerin ve öğrencilerin çok hızlı şekilde sürdürülebilir şirket kurma potansiyellerini artırmaktır. Bu anlamda şeffaflık ve adil bir sistemin oluşturulması asıl amaçlar içinde yer alıp, buluş sahibine buluş gelir paylaşımından %70 pay vermektedir.

İstanbul TTM'nin 4 Üniversite Endüstri İşbirliği Modeli İş Akışı

Modül 4 Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama Hizmetleri Diyagramı

Yeni Sağlık Araç ve Gereçleri Tasarım Merkezi Diyagramı

Post date: 2013-12-09 20:45:42