İstanbul Üniversitesi Standı Türkiye İnovasyon Haftasında Yoğun İlgi Gördü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İstanbul Kongre Merkezi‘nde düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’ nın ilk gününde İstanbul Üniversitesi standı ziyaretçilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Stand alanında, İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ortaya çıkardığı ve geleceğe yön veren projeler ve patentler sergilenirken; Hidrojen Arabası, Güneş Sistemi Arabası (Socrat), İstanbul Üniversitesi Sanal Kampüs Uygulaması (Second Life) ve Sanal Laboratuvar Uygulaması katılımcıların ilgiyle takip ettiği projeler olarak ön plana çıktı.

Fuarın ilerleyen saatlerinde fuar alanına getirilen Prof. Dr. Banu Özen Özdaş’ ın  Embriyo transferi ile dünyaya gelen Saanen ırkı ikiz keçilerinden “Yıldız” isimli keçi, fuarın ilgi odağı haline geldi.

İlk gün İstanbul Üniversitesi standının ziyaretçileri arasında Ekonomi Bakanı Zafer ÇAĞLAYAN, TİM Başkanı Mehmet BÜYÜKEKŞİ ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir TOPBAŞ da yer aldı.

İkinci günün açılış konuşmasını gereçekleştiren Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, daha sonra fuar alanında standımızı ziyaret ederken hidrojen arabamız Hidroist hakkında bilgi aldı.

Fuarın kapanış gününde, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN standımızı ziyaret etti. Özellikle Güneş Enerjisi arabamız SOCRAT, Hidrojen arabamız Hidroist ve İstanbul Üniversitesi Sanal Kampüs Uygulaması Second Life ile yakından ilgilenen ERDOĞAN, SOCRAT ekibinin tişört hediyesini kabul etti ve hatıra fotoğrafı çektirerek fuar alanından ayrıldı.

Fuarın son gününde standımızı ziyaret eden diğer bir isim ise Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali KOÇ oldu. Ali KOÇ standımızı dikkatle incelerken, keçi sütümüzü denemeyi de ihmal etmedi.

YouTube Preview Image

28/11/2013