Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

İstanbul TTM tarafından düzenlenen  Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ ün katılımıyla 25 Kasım 2013 Pazartesi günü Avcılar Kampüsü, İşletme Fakültesi Oditoryumu’ nda gerçekleştirildi.

Öğleden önce ve sonra olmak üzere iki bölümde gerçekleşen törenin ilk kısmında, ilk olarak Rektör Danışmanı ve Teknoloji Transfer Merkezi Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR, İstanbul TTM’ yi ve faaliyetlerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumun ardından söz alan Rektör Prof. Dr. Yunus SÖYLET, Teknoloji Transfer Merkezi’ nin yerelleşmeden globalleşmeye atılan bir adım olduğunu belirtti ve geçmişte iç kaynaklar kullanılarak gerçekleştirilen projelerin TTM sayesinde daha çok dış kaynaklardan finansmanının mümkün olacağını söyledi.

Törene katılarak bir de sunum gerçekleştiren TÜBİTAK Başkanı Sayın Yücel ALTUNBAŞAK, TÜBİTAK’ın mevcut ve yeni açmış olduğu destek programlarını anlattı. “İstanbul Üniversitesi, TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin %2.5 lik kısmına sahip. Benim hayalimdeki İstanbul Üniversitesi bu değil, İstanbul Üniversitesi’nin potansiyeli bundan çok daha fazla. Ama Üniversitenin harekete geçirilmesi gerekir. Ve burada anahtar kelime yılmamak, projeniz reddedilse bile yılmadan daha çok çalışarak yeni projeler üretmek.” şeklinde konuştu. Sunum boyunca öğretim üyelerinden gelen soruları da yanıtlayan ALTUNBAŞAK, yaklaşık bir buçuk saat boyunca sahnede kaldı.

Törenin öğleden sonraki kısmı, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN’ ün katılımıyla başladı.

Öğleden sonraki kısımda söz alan KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN; “İstanbul Üniversitesi’ nin büyüklüğünden söz etmeye gerek yok. Üniversite bünyesinde son yıllarda yapılan çalışmalarla, TEKMER, Teknoloji Geliştirme Bölgesi, Teknoloji Transfer Merkezi ve Girişimcilik dersi gibi öğeler hayata geçirilerek Girişimcilik Ekosisteminin parçaları biraraya getiriliyor. Bunu görmek mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Nihat ERGÜN sertifikaların dağıtımı öncesinde gerçekleştirdiği konuşmasında girişimciliğin önemine dikkat çekerken; Girişimcilik ve Yenilikçilik bakımından üniversiteleri sıralamak ve yarıştırmak için Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’ni oluşturduklarını söyledi. Bakan Ergün konuşmasında, amaçlarının “Buluş sahibi” ve “Girişimci”yi bir araya getirmek olduğunu belirterek, “Burada önemli bir şeye işaret etmek istiyorum. Buluş sahibi olmak demek girişimci olmak anlamına gelmiyor. Teknoparklardaki, Ar-Ge merkezlerindeki ve üniversite laboratuvarlarındaki arkadaşlarımız çok yenilikçi buluşlara imza atıyorlar. Fakat bir kısmının bunun hayattaki karşılığından haberleri olmuyor. Ne bulduğunun farkına varmayan çok buluş sahibi arkadaşlar var. Hatta bizim Teknogirişim sermayesi desteği verdiğimiz gençlerin kurmuş olduğu şirketler var. Buluşçulukla, icatçılıkla girişimcilik arasında gidip geliyorlar. İcatçıyla girişimciyi buluşturmak lazım” dedi. Konuşmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah CENGİZ ve Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sema YILDIRIM’a sertifikalarını veren Nihat ERGÜN; Rektör Prof. Dr. Yunus SÖYLET’ in kendisine hediyeleri olan Baki tablosu ve plaketi kabul etti ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından törenden ayrıldı.

Törenin kalan bölümünde sertifika almaya hak kazananlar, sertifikalarını alırken; TÜSSİDE’nin değerli eğitmen kadrosuna Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat MURAT tarafından hediyeleri takdim edildi.

Törenin sunumunu İstanbul TTM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hasret YARDİBİ gerçekleştirdi.

YouTube Preview Image

25/11/2013