İstanbul TTM Horizon 2020 Eğitimi Gerçekleştirildi

Avrupa Birliği tarafından desteklenen yeni Araştırma ve İnovasyon çerçeve programı “Horizon 2020 (H2020)” fırsatları hakkında bilgi sağlamak amacıyla, Avrupa Projeleri hazırlama ve yönetme konusunda büyük tecrübe sahibi olan REDINN’ in Kıdemli Araştırma ve İnovasyon Danışmanı Leonardo Piccinetti’nin eğitmenliğinde İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi tarafından, 4 Kasım 2013 tarihinde İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Oditoryumu’ nda “Horizon 2020 Eğitimi” gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasında söz alan Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR, üniversitemizin önümüzdeki dönemde proje başvuru sayısını arttırması gereken alanlardan birinin de AB projeleri olduğunu söyleyerek bu anlamda Horizon 2020 eğitiminin önemine dikkat çekti.

Katılımcıları teker teker tanıyarak, eğitimine başlayan Sn. Piccinetti, önümüzdeki dönemde açılacak olan çağrıların alanlarını sıralayarak, doğru ve rekabetçi proje hazırlama, proje kabulü için dikkat edilmesi gereken hususlar, doğru finansman kaynağına ulaşmanın yollarından bahsederken eğitimin son bölümünde katılımcıları alanlarına göre gruplayarak bu gruplara bir de uygulama yaptırdı. Eğitim sırasında Piccinetti’ye tercüme konusunda İstanbul TTM Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gamze SART yardımcı oldu.

Eğitimin kapanış konuşmasında mikrofon başına geçen Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR, İstanbul Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırlayacağı gerek ulusal gerekse uluslararası proje başvurularında İstanbul TTM’nin gerekli desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

04/11/2013