İnovasyon Türkiye 2013, 24-27 Ekim

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK desteği ile İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen İnovasyon Türkiye 2013′ Fuarı başladı. 4 gün sürecek fuarda, 588 yerli proje ilk defa sergileniyor.

Sergi, Yükseköğretim Kurulu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunun desteklediği 60 üniversiteden öğrenci projeleri ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteklediği teknopark ve teknogirişim firmalarının projelerinden oluşuyor.

Fuarın ilk gününde, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut KAVRANOĞLU, Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasında Ar-Ge nin önemine değindi ve standları da yerinde ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi de fuar alanındaki yerini alarak katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Tasarlayan, üreten, buluş yapan, patent alan ile, yatırımcı, sanayici ve girişimciyi aynı çatı altında, buluşturmayı amaçlayan fuarın; projelerin, tasarımların, buluşların ve patenti alınan ürünlerin, hızla sanayiye kazandırılması yönünde katkı sağlaması bekleniyor.

24/10/2013