İstanbul TTM Bilgilendirme Toplantısı, 21 Ekim 2013

21 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 10:00’da Diş Hekimliği Fakültesi  Altan Gülhan Özerkan Toplantı Salonu’ nda, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi faaliyetlerinin ve gelecek dönemde fakülte bazında gerçekleştirmek istenenlerin konu alındığı bir toplantı gerçekleştirildi.

TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisleri Destek Programı Başvuru Süreci’ nden örnekler vererek konuşmasına başlayan TTM Yetkilisi Yrd. Doç. Dr. Gamze SART, İstanbul TTM’ nin mevcut yapılanmasından ve önümüzdeki dönemde gerçekleştirmek istediklerinden bahseden bir de sunum gerçekleştirdi. Önümüzdeki dönemde, ortalama insan ömrünün uzamasıyla estetik kaygıların da artacağını belirten SART, sağlık alanında açılacak çağrıların sayısının artacağını söyledi. Multidisipliner çalışmanın önemli olduğunu ve bu alanda duyulan ihtiyaca eşleştirme yöntemiyle TTM’nin cevap verebileceğine dikkat çekti.

Toplantının ilerleyen bölümünde, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR, TTM Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Hasret YARDİBİ ve TTM Yetkilisi Yrd. Doç. Dr. Gamze SART, katılımcılardan gelen soruları yanıtladı. Toplantı sırasıyla İstanbul Teknokent’ in anlatıldığı sunum ve Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği’ni kazanmış ve halihazırda Teknokent’ te çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Özen Banu ÖZDAŞ’ ın sunumuyla son buldu.

23/10/2013