Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı Açıldı

Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Çağrısı, bilginin topluma anlaşılır bir biçimde aktarılmasını, bunu yaparken de bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla desteklenmesini amaçlar. Projelerde katılımcılara, olabildiğince fazla bilgi aktarılması değil, basit bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesi önem arz etmektedir.

TÜBİTAK tarafından desteklenen Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları projelerinde proje yürütücüsü olmak için, “en az tezli yüksek lisans derecesine sahip olmak ve bir üniversitede veya kamu kurum/kuruluşunda tam zamanlı personel kadrosunda olmak” gerekmektedir. Başvuru belgeleri bir (1) nüsha basılı kopya ve bir (1) CD/DVD veya harici bellek ile 15 Kasım 2013 mesai bitimine kadar TÜBİTAK’a ulaştırılmalıdır.

Haber ile ilgili detaylar için tıklayınız.

01/10/2013