TÜBİTAK’tan Yurt Dışında Doktora Yapmak İsteyenlere Müjde

TÜBİTAK yurt dışında doktora yapmak isteyen öğrencilere yönelik yeni bir burs programı başlattı. Program kapsamında yıllık 60 bin dolara kadar burs verilecek.

Son yıllarda bilim-teknoloji insan kaynağının geliştirilmesine yönelik çok sayıda girişimde bulunan TÜBİTAK, 2213 kodlu “Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı” ile aralarında nanoteknoloji, yenilebilir enerji kaynakları, girişimcilik ve bilgi güvenliği gibi alanların yer aldığı 18 başlıkta doktora yapacak kişileri destekleyecek. Programla, lisans öğrenimini tamamlamış veya lisans öğreniminde son sınıfa geçmiş öğrenciler ile bir lisansüstü programına kayıtlı veya bir yüksek lisans programını tamamlamış olan kişilere burs sağlanacak. Programa başvuru için yurt dışındaki okuldan kabul şartı aranmayacak.

Yurt Dışı Lisansüstü Burs Programı için başvuruların 11 Ekim’e kadar alınacağını açıklayan TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanı (BİDEB) Yrd. Doç. Dr. Murat Özoğlu, programa başvuracak öğrencilerin dünyanın en iyi üniversite ve araştırma merkezlerinde doktoralarını tamamlama imkanı bulacaklarını söyledi.

Haber ile ilgili detaya ulaşmak için tıklayınız.

01/09/2013