İstanbul Üniversitesi Fakülte Dekan Yardımcıları’na 1513 TTO Başvuru Dosyası Hakkında Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

27.08.2013 Salı Günü İstanbul Teknokent Beyazıt Toplantı Salonu’nda İstanbul Üniversitesi Fakülte Dekan ve Dekan Yardımcıları’ na yönelik “1513 TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı” Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda “1513 TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı” na dair kısa bir tanıtım sunumu gerçekleştirilirken, modül bazında fakültelerden talep edilen bilgiler fakülte temsilcileri Dekan ve Dekan Yardımcılarına iletildi. Yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nin üniversite-sanayi işbirliğinde üstleneceği görev ve önümüzdeki dönemdeki işleyişi hakkında detaylar aktarılırken, toplantının sonunda fakülte temsilcilerinin soruları ve süreçle ilgili talepleri alındı.

Rektör Danışmanı Prof. Dr. Muzaffer YAŞAR üniversite bünyesinde geçmiş dönemde TTO faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmaların, İstanbul Üniversitesi’nin potansiyelini ortaya çıkarmak açısından önemli olduğuna ve aynı zamanda Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeks puanının arttırılması adına gerekli altyapıya  değinirken , Üniversite-Sanayi İşbirliği Birimi Başkanı Prof. Dr. Ş. İsmail Kırbaşlar TÜBİTAK 1513 TTO Desteği’nin henüz yeni olduğunu ve bu nedenle geçtiğimiz yıl bu desteği alan üniversitelerin dikkatli incelenmesi gerektiğini vurguladı. TTO Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Gamze SART ise başvuru dökümanı detayı ile birlikte, Teknoloji Transfer Merkezi’nin fakültelere olan yaklaşımından bahsetti.

Fakülte temsilcilerinin görüş ve önerilerini iletmeleri ile toplantı sona erdi.

27/08/2013