Şirketleşme Süreci

ÖĞRETİM ÜYELERİNİN İSTANBUL TEKNOKENT A.Ş. ARGEM BİNASINDA ŞİRKET KURULUŞU VE İŞLEYİŞİ İLE İLGİLİ BİLGİLER

İstanbul Üniversitesi Akademik Personeli, İstanbul Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi içerisinde bir Teknokent Şirketi kurabilir veya mevcut bir Teknokent şirketine ortak olabilir.

Teknokent Şirketi, ülke ekonomisine katma değer sağlayacak, teknoloji tabanlı ticari ürünlerin geliştirilmesi amacı ile İstanbul Teknokent A.Ş. bünyesinde kurulacak şirketlerdir. Teknokent şirketlerinin ilgili yasalar uyarınca tescil edilmesi ve İstanbul Teknokent A.Ş. ARGEM Binası içerisinde faaliyet göstermesi gerekir.

İstanbul Teknokent A.Ş bünyesinde şirket kurarak proje yapmak isteyen öğretim elemanı, proje başvurusunu İstanbul Teknokent A.Ş. Yönetiminin değerlendirmesine sunar. Projesi onaylanan öğretim elemanı İstanbul Teknokent A.Ş. bünyesinde kuracağı bir şirkete görev alma isteğini kadrosunun bulunduğu Anabilim Dalı Başkanına bildirir. Gerekli izin süreçlerinden ve İstanbul Üniversitesi Rektörlüğünün onayı alındıktan sonra, Öğretim Üyesi proje ile ilgili Ar-Ge faaliyetlerini İstanbul Teknokent A.Ş. de başlatabilir.

12/09/2013