İstanbul Üniversitesi ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası arasında “İyi Niyet Anlaşması” İmzalanacak

14.08.2014 Çarşamba Günü İstanbul Teknokent A.Ş. heyeti, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyarette bulunarak yetkililer ile biraraya geldi.

Görüşmede İstanbul Teknokent A.Ş. ‘yi temsilen Genel Müdür Ferudun TUFAN, akademisyen Yrd. Doç. Dr. Gamze SART ve Ar-Ge Müdürü Kayhan BAYAZIT yer alırken, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) nı temsilen Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İsmail Akın ve Mehmet Danyeli yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Gamze SART, laboratuvarlardan çıkan teorik bilginin ticaretimizi ve sanayimizi de geliştirecek şekilde pratiğe çevirilmesini amaçladıklarını dile getirirken; Ar-Ge Müdürü Kayhan BAYAZIT, yeni kurulan İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’nden bahsederek, söz konusu merkez vasıtasıyla sanayinin ihtiyaç duyduğu Ar-Ge çözümleri konusunda destek verebilecek yetkin yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yetiştirilmesinin planlandığını vurguladı.

İstanbul Teknokent Ar-Ge Müdürü Kayhan Bayazıt’ın, İstanbul Teknokent A.Ş.’nin, ÇTSO ile yapacağı çalışmalara Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Namık Kemal Üniversitesi’nin de paydaş olmasında bir sakınca olup olmadığını sorması üzerine bir açıklama yapan ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva; “Aksine, birlikte çalışmamızın çok daha faydalı olacağına inanıyorum. Bizler ÇTSO Yönetimi olarak, Çerkezköy’ümüzün ve ülke ekonomisinin kalkınmasında, üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. İstanbul Üniversitesi gibi Türkiye’nin en köklü kurumu ile birlikte çalışmak da bizleri ayrıca onurlandıracaktır” diye konuştu.

Ziyaret, İstanbul Üniversitesi ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi arasında “İyi Niyet Anlaşması” hususunun kabulü ile son buldu.

17/08/2013