TTM İşi Nasıl Yapar?

TÜBİTAK ARAŞTIRMACI BİLGİ SİSTEMİ (ARBİS)

İstanbul Üniversitesi’nin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi’nde üst sıralarda yer alması için araştırmacıların kendileri ile ilgili bilgileri en kısa sürede TÜBİTAK ARAŞTIRMACI BİLGİ SİSTEMİ (ARBİS) ne girmeleri gerekmektedir.

Neden Kayıt Olunmalı?

Araştırmacı Bilgi Derleme Formunu doldurarak ARBİS’e giren araştırmacılar, ilk planda;

• TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB), Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) tarafından yürütülen proje destek programları için hakem ve izleyici havuzları,
  • AB Projeleri için TÜBİTAK tarafından açılan web sayfasında ortak bulma, tartışma forumlarına katılma, e-ileti alma ve yazma gibi iletişim platformları,

gibi farklı amaçlı veritabanlarında da yer alacaklardır.

ARBİS’in ayrıca, 2004 yılından itibaren TÜBİTAK’a yapılacak bütün destek başvuruları ekindeki özgeçmiş formları için kullanılması ve ileride farklı kurum ve kuruluşların yapacakları araştırmacı tarama ve envanter çalışmalarına da açılması planlanmıştır. Böylelikle, hem değişmeyen bilgilerin her seferinde tekrarlanmasınının önüne geçilebilecek, hem de bilgilerin sürekli olarak güncellenmesi sağlanabilecektir.

ARBIS kayıt sistemine ulaşmak için tıklayınız.

01/12/2012