2016 Yılın Bilim İnsanı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Başvuruları Başladı

Bilim Kahramanları Derneği her yıl üç farklı üniversite rektörünün işbirliğiyle, Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesini gerçekleştirmektedir. Projenin amacı; genç bilim insanlarına kamuoyu önünde teşekkür ederek onları yüreklendirmek, geleceğin genç bilim insanlarına ilham vermek ve toplumun tüm paydaşlarına bilimin birleştirici gücünü göstermektir.

Kimler Başvurabilir: 38 yaşını doldurmamış, temel bilimler ve mühendislik alanlarına uluslararası düzeyde katkılarda bulunmuş, ülkemizde bu alanların gelişmesi ve görünürlüğünün arttırılmasında öncü olmuş gerçek kişiler Genç Bilim İnsanı Ödülleri projesine başvurabilirler.

Değerlendirme Kriterleri: Genç Bilim İnsanı Ödül başvuruları proje ortağı 3 üniversite rektörünün belirlemiş olduğu seçici kurul tarafından;

• Bilime katkı
  • Bilimin yayılmasına katkı
  • Bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı

Kategorileri üzerinden değerlendirilmektedir. Başvurular arasından seçilen Yılın Genç Bilim İnsanları, Genç Bilim İnsanı Ödül Töreni ile kamuoyuna tanıtılır.

Ödül Başvuruları hakkında bilgi almak ve başvuru yapmak için tıklayınız.

30/01/2017