ABD’de Açılacak “Kuluçka Merkezi”nin Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

Anadolu konsorsiyum basın lansman

16 Teknopark’ın katılımıyla oluşan Anadolu Birliği Konsorsiyumu’nun, Amerika Birleşik Devletleri‘nde (ABD) kuracağı kuluçka merkezinin basın lansmanı gerçekleştirildi.

KOSGEB’in “Uluslararası Kuluçka Merkezi Destek Programı” kapsamında kurulan Anadolu Birliği Konsorsiyumu’nun ABD‘de kuracağı kuluçka merkezinin, TÜBİTAK Marmara Teknokent Teknoloji Serbest Bölgesi’nde düzenlenen lansmanına, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin ve 16 teknopark yöneticisi katıldı.

İstanbul Üniversitesi Teknokenti temsilen Rektör Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Halis Yunus Ersöz, Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ş. İsmail Kırbaşlar, Genel Müdür Yasin Erol ve TTO Yöneticisi İ. Faik Çıtlak lansmana katılım sağladı.

Toplantıda, ABD‘nin San Francisco şehrinde açılacak olan kuluçka merkezi hakkında teknik bilgiler aktarıldı, teknopark yöneticileri birer sunum gerçekleştirdi.

Anadolu konsorsiyum basın lansman2

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Ahmet Arif Ergin, AA muhabirine yaptığı açıklamada,KOSGEB‘in kuluçka merkezlerinin yurt dışına açılım yapmasıyla ilgili bir çağrısı üzerine, Anadolu Birliği Konsorsiyumu’nun kurulduğunu söyledi.

Ergin, her bir tekonoparkın, her bir teknoloji transferi ofisinin ayrı ayrı girişimde bulunması yerine, Anadolu Birliği Konsorsiyumu’nun birliktelik oluşturup, yurt dışındaki atılacak adımların, Türkiye için daha yararlı olacağını belirtti.

Kuluçka merkezlerinin basın lansmanı toplantısında bir araya gelen 16 teknopark ve üniversite yöneticilerinin,TÜBİTAK Marmara Teknopark AŞ adı altında bir konsorsiyumunun son aşamasını gerçekleştirdiğini dile getiren Ergin, “Kurulacak kuluçka merkezleri ABD veya başka ülkelerde olabilir ama ilk hedefimiz ABD. Teknoparktaki girişimcilerimizin yurt dışındaki finansman kaynaklarıyla, yatırımcılarla buluşturmak için birlikteliğimizi imza altına aldık. İnşallah KOSGEB‘in sonuçları açıklandığında daha güzel bir birliktelikle yolumuza devam edeceğiz. Eğer KOSGEB‘den destek alınamasa dahi bu konsorsiyum, bugün burada iradesini koyarak yurt dışında yine de bir kuluçka merkezi açmaya dair kararlılığını da ifade etmiş oldu.” şeklinde konuştu.

Ergin, 4691 sayılı Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Kanunu kapsamında içinde bulundukları tüm teknoparkların kendilerine has yerli kuluçka merkezlerinin olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Burada firmalarımıza, firmalaşacak olan girişimcilerimize zaten desteklerimiz devam etmektedir. Şimdiki girişim ise bunlarda başarılı olanların uluslar arası pazara kuluçkalandırarak çıkılması ile alakalı önümüzdeki aylar içerisinde KOSGEB‘in açıklamasıyla ilk resmi yatırımın kimin yapacağı da ortaya çıkacak.”

22/04/2016