Brilliant Light : “A roadshow about Hamburg’s large scale research facilities”, 4 Mayıs 2015, Fen Fakültesi

brilliant_light2015Türk-Alman Bilim Yılı çerçevesinde, Almanya’nın Hamburg şehrinde bulunan DESY (Deutsches Elektronen SYnchrotron, (www.desy.de) ve European X-Ray Free Electron Laser (European XFEL, (www.xfel.eu) hızlandırıcı ve ışınım kaynağı merkezlerinin 4 Mayıs 2015 tarihinde 9.00-18.00 saatleri arasında İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanlık 3. Kat Kurul Salonu’nda,  “BRILLIANT LIGHT” başlığı altında tanıtım programı gerçekleştirilecektir.

Hızlandırıcı tabanlı son derece güçlü X-ışınımı mikroskoplarına sahip dünya çapında benzersiz bu iki araştırma merkezlerinde Fizik, Kimya, Biyoloji, Malzeme, Tıp gibi geniş bir yelpazede araştırmalar yapılmaktadır. Bu etkinlikte Hamburg’da araştırma tesisleri tanıtılacak ve ortak çalışma alanları ve fırsatları tartışılacaktır. Bu geniş çaplı araştırma tesislerinde bilim, teknoloji ve araştırma işbirlikleri hakkında daha fazla bilgi edinebilmek ve çalışma ziyaretleri, yaz okulları, değişim programları ve daha fazlası hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere toplantıya katılımınız önem arz etmektedir.

Etkinlik posterine ulaşmak için tıklayınız.

Konuyla ilgili etkinlikten sorumlu iletişim kişisi Prof. Dr. Suat Özkorucuklu ile iletişime geçebilirsiniz.

İletişim:

Prof. Dr. Suat Özkorucuklu