Bireysel Genç Girişimcilerin Desteklendiği 1512 Programı Yenilendi

1512_ana_20_0

TÜBİTAK Girişimcilik Aşamalı Destek Programı Uygulama Esasları yürürlükten kaldırılarak, yapılan yeni düzenlemeleri içeren TÜBİTAK Teknogirişim Sermaye Desteği Programı Uygulama Esasları yürürlüğe girdi.

2012 yılından bu yana yürürlükte olan ve 100 bin TL hibe destek sağlayan 1512 kodlu destek programı mevzuatı; günümüz şartlarına göre sermaye desteğinin artırılması ve girişimcilik ekosisteminde yer alan diğer paydaşların da program süreçlerine dahil edilmesi amacıyla yeniden düzenlendi.

Düzenleme ile girişimcilik ekosisteminin diğer paydaşlarının da program süreçlerine dahil edilerek sinerji oluşturulması ve programın bölgesel olarak yaygınlaştırılması amaçlandı. Bu çerçevede, teknoloji transfer ofisleri, teknoloji geliştirme bölgesi yönetici şirketleri ve benzeri tüzel kişiliklerin iş fikri başvurularının toplanması, değerlendirilmesi, olgunlaştırılması ve doğrulaması yapılmış iş fikirlerinin iş planlarına dönüştürülmesi işlevlerini üstlenmesi öngörüldü. Böylece üniversite, kuruluş ve diğer paydaşların programa katılım yolu açıldı.

Yeni düzenlenen Uygulama Esaslarında iş planı faaliyetlerinin desteklendiği Aşama 2 kapsamındaki destek süresi, ekonomik değere dönüşebilecek çıktıların geliştirilmesini de sağlayacak şekilde 18 aya çıkarıldı. Yürürlükten kaldırılan mevzuatta 100 bin TL tutarındaki destek miktarı,  yeni mevzuatla 150 bin TL’ye yükseltildi. Ayrıca program kapsamında sağlanan geri ödemesiz destek, 110 bin TL’lik proje desteği ve 40 bin TL’lik sermaye desteği olarak iki bileşene ayrıldı.

Mart ayında açılan 1601 Programı Çağrısı ile 1512 Programı paydaşları belirlendi ve Haziran ayında paydaşlar aracılığıyla girişimcilerden iş fikirlerinin toplanmasına başlanacak.

25/03/2015