İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in Görevinden Ayrılması Nedeniyle Yayınladığı Mesaj

Saygıdeğer İstanbul Üniversitesi Mensupları,

Öğrenci olarak 1974 yılında girdiğim İstanbul Üniversitesi’nde akademik kariyerin tüm basamaklarında 35 yıl boyunca hizmet verdim. Bu sürenin son 6 yılında İstanbul Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmış olmanın büyük onurunu yaşıyorum.

Bu süreçte liyakati destekleyen bir yönetimle, öğrenen odaklı bakış açısına sahip ve modern eğitim teknolojilerini kullanan bir eğitim anlayışını yerleştirmeye; topluma dokunan ve katma değer üreten bir araştırma ve innovasyon kültürünü yaygınlaştırmaya; mensuplarımızın daha modern mekanlarda faaliyetlerine devam edebilmesi için fiziksel mekanlarımızın yenilenmesine ve tarihi eserlerimizin müzelerimiz dahil restorasyonuna çalıştık. Üniversitemizin her değerine sahip çıktık.

Akademik ve idari personelimizin üstün gayretleri, tüm mensup ve mezunlarımızın değerli katkıları ve gönül birlikteliği ile üniversitemizin, ülkemize ve bölgemize daha çok değer katması, dünya sıralamalarında daha üst basamaklara çıkması için çaba sarfettik.

Türkiye’yi geleceğe taşıyacak güce sahip olduğuna inandığım üniversiteme hizmet sürem boyunca, eleştirilerinizle, emeğinizle, sabrınızla bana hep daha çok çalışma ve üretme isteği verdiniz.  Çok sayıda projeyi hep birlikte hayata geçirdik. Başlayan projeleri devam ettireceğinize ve daha iyilerini üretmeye devam edeceğinize gönülden inanıyorum.

Hayatımda ilk kez, yuvam olarak gördüğüm İstanbul Üniversitesi’nden ayrılıyorum. 2839 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun 18.maddesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun Resmi Gazete’nin 06 Ocak 2015 tarih ve 29228 sayısında yayınlanan 06 No’lu kararı gereğince 10 Şubat 2015 tarihi itibari ile görevimden istifa ettim.

Üniversitem sayesinde edindiğim tüm bilgi ve deneyimle bu kez bir başka kulvarda ülkemize hizmet verme arzumu ortaya koydum. İçimde hem bir süre siz meslektaşlarımdan ve sevgili öğrencilerimden ayrı kalacak olmanın üzüntüsü, hem de ülkeme farklı bir alanda hizmet verecek olmanın heyecanı var.

Hekim olmanın getirdiği sorumluluk duygusu, bilim insanı olmanın getirdiği çok yönlü bakış açısı, İstanbul Üniversitesi gibi bir kurumda rektörlük ve Yükseköğretim Kurulu’ nda üyelik gibi görevleri yürütmüş olmanın verdiği deneyim ve bu aziz kurumun mensubu olmanın gücü, en önemli yardımcılarım olacak.

Ülkemize ve insanlığa hizmet için sizlerle aynı yolda yürümeye devam edeceğim.

En derin sevgi ve saygılarımla,

Prof. Dr. Yunus SÖYLET

Prof. Dr. Yunus Söylet Alkışlarla Uğurlandı

Prof. Dr. Yunus Söylet için İÜ Edebiyat Fakültesi Kurul Odası’nda gerçekleştirilen 12 Şubat 2015 tarihli senato toplantısında bir veda programı düzenlendi.

Düzenlenen programda Prof. Dr. Yunus Söylet’in çalışma arkadaşları, Prof. Dr. Söylet’in üniversiteye sunduğu hizmetler ile ilgili teşekkürlerini dile getirirken, gelecek çalışma hayatıyla ilgili başarı dileklerini sundular.

Veda programı Prof. Dr. Yunus Söylet’in yerine vekil olarak atanan Prof. Dr. Mahmut Ak’ın konuşmasıyla başladı.

İÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’ın ardından İdari Personel adına İÜ Genel Sekreteri Metin Küçük, rektör danışmanları adına İÜ Uluslararası Akademik İlişkiler Kurul Başkanı Prof. Dr. Z. Çiğdem Kayacan, sağlık bilimleri adına İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgin Saydam, fen bilimleri adına İÜ Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Baki Akkuş ve sosyal bilimler adına İÜ Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Özkan birer konuşma yaptılar.

Konuşmaların ardından son sözü Prof. Dr. Yunus Söylet aldı. Görev yaptığı dönem çalışmalarını ve neden böyle bir karar aldığını açıklayıcı bir konuşma yapan Prof. Dr. Yunus Söylet, tüm çalışma arkadaşlarına özverili çalışmalarından, katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Prof. Dr. Yunus Söylet, İÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak’a üniversite belgelerinin bulunduğu dolabın anahtarını ve son imzayı attığı kalemi takdim etti. İÜ Vekil Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak da Prof. Dr. Yunus Söylet’e daha güzel işlere imza atması dileğiyle yeni bir dolma kalem, iznik çinili bir tablo ve çiçek takdim ederek, İstanbul Üniversitesi’ne yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti.

Duygu dolu anların yaşandığı İÜ Edebiyat Kurul Salonu’nda Prof. Dr. Yunus Söylet, ayakta alkışlandı.

Veda programı sonrası bütün mesai arkadaşları ile tek tek vedalaşan Prof. Dr. Yunus Söylet, hatıra fotoğraflarının çekilmesinin ardından üniversiteden ayrıldı.

12/02/2015
1966 defa okundu