İstanbul TTM Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi Açılışı Gerçekleştirildi

cosbacilis

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi arasında imzalanan protokol sonrasında ‘Üniversite-Sanayi İşbirliği Ofisi’ açılışı gerçekleştirildi.

Törene İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İstanbul TTM Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Yaşar, TTO Yöneticisi Ufuk Güçlü, TTM Uzmanları, ÇOSB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu, Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gürdal Adal ve çok sayıda sanayici katıldı.

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Sarıoğlu düzenlenen programda ilk olarak söz aldı. Sarıoğlu, “İstanbul üniversitesi ile birlikte yürüteceğimiz bu çalışmanın bölgemizdeki bütün fabrikalar tarafından da kabul görmesi çalışmanın katma değerini artıracaktır. Yürütülecek projeler kapsamında yeni bilgiler işletmelere aktarılacaktır. Sanayicimizin firmasını ve üretimini bilim tabanına-bilimsel metodlara dayandırması;  en uygun teknolojiyi seçmesi,  verimliliği yükseltmesi, rekabet gücünü artırması ve karını artırması imkanlarını doğuracaktır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi vererek devam eden Sarıoğlu, “Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi, yılda yaklaşık 20 milyar dolar cironun yapıldığı, 3 milyar dolar ihracatın gerçekleştirildiği ve 242 fabrikada 60 bini aşkın çalışanın bulunduğu, bölgenin ve ülkemizin yüz akı bir üretim alanıdır. Başta tekstil olmak üzere kimya, plastik, lastik, kauçuk, elektrik, elektronik, gıda ve sağlık alanında pek çok fabrikanın üretim yaptığı ÇOSB, istikrarlı bir şekilde büyümenin ve kalkınmanın gerçekleştiği Türkiye’nin yıllık 500 milyar dolarlık 2023 vizyonuna uygun olarak gelişmesini sürdürmektedir.” dedi.

YouTube Preview Image

Sarıoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin kalkınması açısından, sanayide ve üniversitede ARGE ortaklıklarının geliştirilmesi  bugünkü çalışmamızda en önemli husustur. Bölgemiz sanayicilerine ve çalışanlarına yeni eğitim, ARGE uygulama test ve araştırma imkanlarına yönlendirme çalışmalarının da bu proje kapsamında ortaya çıkacağına inanıyoruz. Bölge Müdürlüğümüz içerisinde bu işbirliğinin başlangıcına ve devamına bir gösterge olarak fiziksel bir mekanı İstanbul Üniversitesi’ne ayırmış olmamızın, konuya verdiğimiz önemin bir işareti olarak algılanmasını istiyoruz. Yapılacak bundan sonraki çalışmaların bölgemize, İstanbul Üniversitesi’ne, değerli üniversite hocalarımıza ve ülkemize sağlayacağı katkıları düşünmek bizleri heyecanlandırıyor.”

Sarıoğlu’ndan sonra söz alan İstanbul Üniversitesi Rektör Danışmanı ve İstanbul TTM Müdürü Prof. Dr. Muzaffer Yaşar “Türkiye’nin kalkınması açısından, sanayide ve üniversitede Ar-Ge ortaklıklarının geliştirilmesi çok önemli. Bölgemiz sanayicilerine ve çalışanlarına yeni eğitim, Ar-Ge uygulama test ve araştırma imkanlarına yönlendirme çalışmalarının da bu proje kapsamında ortaya çıkacağına inanıyoruz” dedi.

Üniversitelerde ciddi bir akademik bilgi birikiminin olduğunu söyleyen Yaşar “Bu bilgi birikiminin sanayiye aktarılması için Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi görev üstleniyor.” dedi. 2023’te 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşılabilmesi için bu bilgi birikimlerinin paylaşılması gerektiğini söyleyen Yaşar “Bu amaçla sizlerle bir araya gelip nasıl daha çok proje üretebileceğimizi konuşmaya geldik” dedi.

Etkinlik TTO Uzmanı Kayhan Bayazıt’ın İstanbul TTM’yi ve faaliyetlerini anlatan sunumuyla devam ederken, son bölümde firma temsilcilerinden gelen sorulara cevap verildi.

12/02/2015