İstanbul Üniversitesi, 50 nin Üzerinde Projesiyle Türkiye İnovasyon Haftasında Yoğun İlgi Gördü

2014-12-06-inavasyon-11

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İstanbul Kongre Merkezi‘nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkiye İnovasyon Haftası’ nda İstanbul Üniversitesi standı 50 nin üzerinde projesiyle ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Stand alanında, İstanbul Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinin ortaya çıkardığı ve geleceğe yön veren projeler sergilendi.

Özellikle fuar alanında yer alan ve 2014 yılı Alternatif Enerjili Araçlar kategorisinde Hidrojen Enerjili araçlar sınıfında şampiyonluğu elde eden İstanbul Üniversitesi Hidrojen Aracı (Hidroist) büyük ilgi gördü.

Fuarın kapanış gününde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN standımızı ziyaret etti. Hidrojen arabamız Hidroist ile yakından ilgilenen ERDOĞAN, İstanbul TTM ve Hidroist ekibinin tişört hediyesini kabul etti. İstanbul Üniversitesi projelerini dikkatle inceleyen ERDOĞAN, beraberindeki Gençlik ve Spor Bakanı Çağatay KILIÇ’tan Hidroist ekibine destek konusunda söz aldı. ERDOĞAN son olarak hatıra fotoğrafı çektirerek fuar alanından ayrıldı.

Fuarın son gününde standımızı ziyaret eden diğer bir isim ise Koç Holding CEO su Sayın Osman Turgay Durak oldu. Standımızı dikkatle inceleyen DURAK, yetkililerden bilgi aldı.

İnovasyon Haftası ile ilgili desteklerini esirgemeyen ve bizleri fuar alanında yalnız bırakmayan Değerli Rektörümüz Prof. Dr. Yunus SÖYLET’e İstanbul TTM ailesi olarak teşekkür ederiz.

07/12/2014