Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programında İstanbul TTM Başarısı

uttpkapak

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Bilim ve Teknoloji ile Fırsatlar Yaratma’ (BOOST) insiyatifi çerçevesinde, ‘Uygulamalı Teknoloji Ticarileştirme Programı’ (UTTP) finali sonuçları 05.12.2014 tarihinde gerçekleşen törenle açıklandı. Program birincisi İstanbul TTM uzmanı Hasan KÖMÜRCÜ’ nün yer aldığı “Kimola” grubu oldu. Program ikinciliğini ise İstanbul TTM Uzmanı Kadir YILMAZ’ın yer aldığı “Solar Tracker” grubu elde etti. Kazanan grup, 40 Türk katılımcı arasından seçildi. Eğitimde İstanbul TTM Uzmanları Hasan KÖMÜRCÜ, Kadir YILMAZ, Savaş GÜRDAL ve Tuğçe ÇINAR yer aldı. Kazanan takım, bir hafta boyunca Austin’de University of Texas’da inovasyon ekosisteminden birçok uzman ve gruplar ile birlikte çalışacak.

A.B.D. Büyükelçiliği Halkla İlişkiler Müsteşarı Jonathan Henick, birinciliği kazanan ‘Kimola’ grubuna madalya ve sertifikalarını takdim etti. Ekonomik İşler Ataşeliği’nden Patrick Fisher, gerçekleşen ödül töreninde birinci gelen takımı ve tüm katılımcılarla birlikte bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen herkesi kutladı.

UTTP programı, ABD Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde, University of Texas IC2 Enstitüsü, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve Bilkent Cyberpark tarafından finanse edildi.

UTTP; bilgi ve teknolojinin piyasa değerlemesi, pazara çıkarılması süreçleri ve bu süreçler içerisinde ticari kazanç elde edilebilmesine ilişkin teknoloji profesyonelleri ve teknolojik girişimcilerin bilgi birikimi ve becerilerini artırmayı hedefleyen bir programdır. Bu dinamik program teknoloji fikirlerinin değerlendirmesi, fikri mülkiyet hakları yönetimi, iş planı oluşturma, başlangıç için alternatif fon modelleri ve lisanslama fırsatları ile ilgili becerileri geliştirme ve teknolojinin ticarileştirilmesi önündeki engelleri kaldırabilme hedefi ile yoğun içerik sunan 12 günlük bir eğitim programıdır.

University of Texas at Austin’in Teknoloji Transfer Ofisi olarak faaliyet göstermektekte olan IC2 30 yıllık deneyimi ile geliştirilen UTTP Programı, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve Bilkent Cyberpark ortaklığında gerçekleştirilmekte olan bir proje kapsamında, 2013 yılından itibaren ülkemizde uygulanmaktadır.

UTTP Hakkında daha fazla bilgi için: http://www.uttp.org/TR/

07/12/2014