Üniversitemiz Doktora Öğrencisi Elif Güngör Reis’in Büyük Başarısı

Bigbang1

Üniversitemiz Kimya Mühendisliği Proses ve Reaktör Tasarımı Programında doktora eğitimini sürdüren Elif Güngör Reis, “Yumurta Kabuğundan Doğal Antibakteriyel Eldesi” adlı proje çalışmasıyla İTÜ ARI Teknokent ve İTÜ Teknoloji Transfer Ofisi (İTÜ NOVA) tarafından düzenlenen “Big Bang Teknolojik Girişimcilik Yarışması” Finalinde 2. oldu.

Elif Güngör Reis, Yüksek lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Kimya Mühendisliği Proses ve Reaktör Tasarımı Programında sürdürdüğü sırada yüksek lisans tez çalışması olan  “Yumurta Kabuğundan Doğal Antibakteriyel Eldesi” ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın Teknogirişim Sermaye Desteği’ni kazanmış ve İstanbul Teknokent’te Arkim Kimyevi Maddeler Ltd. Şti. ile Ar-Ge çalışmalarına başlamıştır. 1 yıllık sürenin ardından ikinci faz desteği için TÜBİTAK’ın 1507 KOBİ Ar-Ge Başlangıç Destek Programına başvuran Elif Güngör Reis, bu program kapsamında 450.000 TL’lik destek almaya hak kazanmış ve proje kapsamındaki çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu başarısından ötürü Elif Güngör Reis’i İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi olarak tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

29/11/2014