İstanbul Üniversitesi’ nde Her Öğretim Üyesinin En Az 1 TÜBİTAK Projesi Olsun

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkez Proje Uzmanları tarafından İstanbul Üniversitesi’ nde görevli daha önce hiçbir TÜBİTAK projesinde yürütücü olarak görev almamış Araş. Gör. Dr., Yrd. Doç. Dr., Doç. Dr. ve Profesörler için TÜBİTAK “3001 – Başlangıç ArGe Projeleri Destekleme Programı” projelerinin hazırlama, gözden geçirme ve başvuru aşamalarına destek verilecektir.

TÜBİTAK 3001 Projeleri için, gerekli bilgiler yürütücü tarafından sağlandıktan sonra, tüm başvuru işlemleri İstanbul TTM Proje Uzmanları tarafından gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK 3001 BAŞLANGIÇ AR-GE PROJELERİ DESTEKLEME PROGRAMI

Programın amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir.

Proje Süresi

Proje süresi en fazla 24 aydır.

Proje Bütçesi

2014 yılı için, Başlangıç Ar-Ge Projeleri destek üst limiti (Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ)* ve Kurum Hissesi hariç) yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın toplam 60.000 TL’dir.

Aylık 1.800 TL’ye kadar burs desteği sağlanmaktadır.

Yurt içi/yurt dışı bilimsel toplantılara katılım/çalışma ziyareti amaçlı seyahatler için 10.000 TL’ye kadar, proje yayılım giderleri (Proje çıktılarının ilgili paydaşlar ve potansiyel yararlanıcılar ile paylaşılmasına yönelik yapılacak toplantı, çalıştay vb. çalışmalar) için 5.000 TL’ye kadar destek verilmektedir.

* Bu program kapsamında, koşullu olarak PTİ ödemesi yapılmaktadır. Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Süreç

Proje önerilerinin değerlendirme süresi, başvuru tarihinden itibaren yaklaşık 2 aydır. Bu süreçte, proje önerileri önce Araştırma Destek Programları Başkanlığı daha sonra ilgili Araştırma Destek Grupları tarafından ön incelemeden geçirilmekte, belirtilen kriterlere ve formata uygun olan projeler değerlendirilmek üzere ilgili Araştırma Destek Gruplarına iletilmektedir.

Süreç şeması için lütfen tıklayınız.

Önemli Hususlar

Kimler Başvurabilir?

Başvuru Tarihleri

Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması yoktur. Yıl boyunca başvuru yapılabilir. NOT: Basılı olarak gönderilmesi gereken belgelerin online başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde aşağıda belirtilen iletişim adresine ulaştırılmış olması gerekmektedir.

İletişim Adresi: TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı Tunus Cad. No:80 06100 Kavaklıdere-ANKARA

TÜBİTAK PROJE BAŞVURUSU YAPABİLMEK İÇİN GEREKLİ AŞAMALAR

1- Proje Yürütücüsünün ARBİS’e kayıt olması gerekmektedir.

ARBİS’ e NASIL KAYIT OLUNUR? TIKLAYINIZ.

2- ARDEB PBS (Proje Başvuru Sistemi)’ne giriş yapılmalıdır.

ARDEB PBS (Proje Başvuru Sistemi) DE PROJE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? TIKLAYINIZ.

3- Proje Başvuru ile ilgili bilgilerin ARDEB PBS (Proje Başvuru Sistemi) ne eksiksiz bir şekilde yüklenmiş olması gereklidir.

TÜBİTAK 3001 PROJE BAŞVURU FORMLARI

4- Proje Formlarının doldurulması sonrasında projenizi ister ttm@istanbul.edu.tr adresine elektronik ortamda isterseniz elden Teknoloji Transfer Merkezi’ne ulaştırarak TTM Proje Uzmanları tarafından şekli inceleme desteği alabilirsiniz. Şekli inceleme desteği projenizin bilimsel değerlendirmeye alınmadan elenme riskini ortadan kaldırma adına önem taşımaktadır.

5- Projenizin sisteme eksiksiz yüklenmesini takiben e-başvuru sonrası sistemden alınan pdf dosyasının çıktısının, Üniversite içinde bürokratik süreçlerinin hızlandırılması amacıyla; kayıt ve paraf işlemleri için, Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi ttm@istanbul.edu.tr adresine gönderilmesi gerekmektedir.

6- İlgili imzaların tamamlanması ile dosyanızın basılı halinin ve gönderilmesi gereken belgelerin online başvurunun yapıldığı tarihten itibaren en geç 10 (on) gün içerisinde aşağıda belirtilen iletişim adresine ulaştırılmış olması gerekmektedir.

17/09/2014