İstanbul Üniversitesi Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı, 28-30 Mayıs 2015

Değerli Akademisyenler, İş Dünyası ve Kamu Kesimi Temsilcileri,

İstanbul Üniversitesi olarak sizleri, daha güzel bir geleceği birlikte inşa etmede bilgi ve birikiminizi bizimle paylaşmanız için, 28-30 Mayıs 2015 tarihlerinde, Üniversitemiz tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı na davet ediyoruz.

Konferans’ın temel amacı, bilim ve iş dünyasının enerjilerini, birikimlerini ve ihtiyaçlarını bir araya getirerek toplumsal refahı artırmak için gerekli olan yüksek katma değeri yaratacak sinerjiyi oluşturmaktır.

Günümüzde ülkelerin ve işletmelerin küresel rekabetle baş edebilmeleri için ileri teknoloji ve inovasyonların, başarılı girişimcilerle ekonomiye kazandırılması, sürdürülebilir insani ve ekonomik gelişme için hayati öneme sahip olup bu sebeple, bu alanda bilginin üretilmesi ve paylaşılması büyük önem arz etmektedir. Bu bağlamda Konferans’ın bu yılki ana konusu, “Teknoloji ve İnovasyon Temelli Sürdürülebilir Kalkınma için Girişimcilik” olarak belirlenmiştir.

Konferans multidisipliner olup, Yaşam ve Tıp Bilimleri, Fen ve Mühendislik Bilimleri ve Sosyal Bilimler alanlarındaki teknoloji, inovasyon ve girişimcilik açısından önem arzeden bilimsel gelişmeleri, iş dünyası ve toplumun ihtiyaçlarını birlikte ele almayı hedeflemektedir.

Köklü bir geçmişi ve güçlü bilimsel kapasitesi ile geleceğe yön veren İstanbul Üniversitesi’nde ve Büyük Medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul’da sizleri geleceği birlikte inşa etme heyecanına ortak olmaya davet ediyoruz.

·         İstanbul Üniversitesi olarak, 28-30 Mayıs 2015 tarihlerinde, Üniversitemiz tarafından İstanbul’da düzenlenecek olan Dünya Teknoloji, İnovasyon ve Girişimcilik Konferansı da kabul edilen tüm özet ve tam metin bildiriler,

·         ELSEVIER tarafından Sağlık Bilimleri, Yaşam Bilimleri, Mühendislik, Kimya, Yer Bilimleri, Fizik, Materyal Bilimleri, Bilgisayar Bilimler ve Sosyal & Davranış bilim dallarına göre ENDEKSLENMEKTEDİR ve SCIENCE-DIRECT tarafından yayınlanacaktır.

Saygılarımızla,

Prof. Dr. Sedat Murat