TÜBİTAK MARTEK 2. Girişimcilik Kampı, 7-12 Eylül 2014

Günümüzde  girişimcilik  katma değer yaratma, üretkenliği artırma,  ekonomik büyüme, yenilikçi düşünme  ve yeni istihdam alanları oluşturma bakımından oldukça önemlidir. Bundan dolayıdır ki birçok ülke girişimciliği politik bir öncelik haline getirmiştir. Küreselleşme, uluslararası ekonominin peyzajını yeniden şekillendirirken ve hızla  ilerleyen teknoloji dünya ekonomisinde her gün beklenmedik  belirsizliklere sebep olurken, girişimciliğin bu  yeni ekonomik, sosyal ve çevresel sorunlara çözüm üretmeye yardımcı olacak yollar sunacağına inanılmaktadır.

Marmara Teknokent düzenlediği bu Girişimcilik Kampı ile bir fikrim var, bir projem var diyen ve bu fikri harekete geçirme niyeti olan girişimcilere ihtiyaçları olan eğitimleri sunarken girişimci ekosistemine de desteğini sürdürmektedir.

Amaç

Gençlere başarı güdüsü, ilişkilendirme, araştırma yetisi, kendini ortaya koyma, iletişim gibi beceri ve yetenekler kazandırma hedeflenmektedir. Ayrıca, girişimcilik kültürünün gençlerimize aşılanması  geleceğin liderleri ve girişimcileri olabilecekleri yönünde özgüvenlerini arttırmaya yönelik eğitimlerin yapılması amaçlanmaktadır.

07-12 Eylül 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan II. Girişimcilik Kampı  ile bir fikrim var ve bu fikri projelendirerek hayata geçirmek istiyorum, Bir Projem var ve projeme hayat vermek istiyorum diyen girişimcilere yol gösterilecek, tecrübeli ve deneyimli eğitmenler eşliğinde , başarılı girişimcilik hayatına sahip mentörlerin desteği sunulacaktır. Katılımcıların tümüne verilen girişimcilik eğitiminin sonunda, hakem heyeti tarafından seçilecek en iyi 5 projeye ise belirtilen proje destekleri kuralları çerçevesinde proje başına 25.000 TL toplamda ise 125.000 TL değerinde destek sağlanacaktır.

Hedef Kitle

Bir fikrim var  diyen ve bu fikri harekete geçirme niyeti olan Teknogirişim adayları,

Üniversite 3.  , 4. Sınıf ,  Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri

Son başvuru tarihi 22.08.2014 saat 17:00 ‘dır.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

04/08/2014