T.C. Kalkınma Bakanlığı 2015 Yılı Araştırma Altyapıları Proje Çağrısı

T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından, yatırım programları kapsamında, üniversiteler ve kamu kurum kuruluşlarının sağlık, otomotiv, enerji, makina-imalat, gıda, bilgi ve iletişim teknolojileri alanlarında belirlenen kapsamda, yeni araştırma altyapısı kurulması veya mevcut araştırma altyapılarına ilave yatırım yapılması adına sunulan projelere destek sağlanmaktadır.

Kimler başvurabilir?
• Kamu Kurumları
• Üniversiteler

Desteklenen harcama kalemleri
• Makine-Teçhizat (Her türlü kalıcı donanım, donanım bölümü, bilgisayar, bilgisayar aksamı, kitap vb. ile yazılım paketleri, KDV dahil)
• İnşaat işleri
• Hizmet Alımı (Danışmanlık, nakliye, donanım bakım ve onarımı, basım vb. gibi belli bir ücret karşılığında yaptırılacak olan iyi tanımlanmış ve fatura karşılığı satın alınabilecek işler)
• Sarf Malzemesi (Deney gereçleri, hayvanlar, kimyasal maddeler, kırtasiye vb. gibi kullanılarak tüketilecek gereçler ile proje süresince kullanıldıktan sonra elden çıkacağı varsayılan küçük el araçları: pense, tornavida vb.)
• Seyahat (Veri toplama, yerinde inceleme, arazi çalışması vb. gibi araştırmayla doğrudan ilgili amaçlarla yapılması planlanan yolculuklar)
• Yardımcı Personel (Projede görev alan ve herhangi bir yerde çalışmayan araştırıcı ve diğer personele yapılacak ödemeler.)

Bakanlık tarafından belirlenen öncelikli alanlar listesine ulaşmak için tıklayınız.

Çağrılar ile ilgili detaylı bilgiye ve başvuru formlarına ulaşmak için tıklayınız.

Başvuru formlarının hazırlanarak 22 Ağustos 2014 tarihine kadar T.C. Kalkınma Bakanlığı’na gönderilmesi gerekmekte olup, her başvurunun bir asıl nüshası ile birlikte CD içerisinde elektronik kopyası da iletilmelidir.

16/07/2014