İstanbul TTM
Export date: Sun Nov 19 6:50:34 2017 / +0000 GMT

Uygulamalı Girişimcilik Dersi Katılım Belgesi Dağıtım Töreni Gerçekleşti, 7 Temmuz 2014

2013-2014 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında Üniversitemiz tarafından verilen UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK dersini başarı ile tamamlayarak, katılım belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için, 7 Temmuz 2014 Pazartesi günü saat: 11:00′de Üniversitemiz İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda “KATILIM BELGESİ DAĞITIM TÖRENİ” gerçekleşmiştir.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı'nın (KOSGEB) katkılarıyla İÜ'de verilen Uygulamalı Girişimcilik dersinin KOSGEB onaylı sertifikası öğrencilere verildi. Katılım Belgesi Dağıtım Töreni açılış konuşmasını yapan İÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Murat Türk halkının girişimci bir halk olduğunu belirtti ve konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Bugün bizim için heyecanlı bir gün. İstanbul Üniversitesi'ni girişimci bir üniversite yapmak üzere hocalarımızla, öğrencilerimizle bir adım attık. Tarihi bir adımdır. İstanbul Üniversitesi'ne yakışan bir adımdır. Biz formel bir şekilde olmasa da İstanbul Üniversitesi gerek özel sektöre gerek kamu sektörüne bu anlamda çok ciddi eleman yetiştirmiştir. Türkiye'nin ilk üniversitesi olmasının sebebiyle bu girişimcilik rolünü hem özel sektörde hem kamuda hem akademik hayatta önemli düzeyde yerine getirmiştir. Girişimciliğin uygulamalı bir şekilde, bilimsel bir şekilde başlatılması gerekiyordu. Böyle bir kararla İstanbul Üniversitesi'nde bu adımı attık. Tabii ilk sene için yeterli olmamakla birlikte üç yüz civarında öğrenci mezun oldu. Biz öncelikle öğrencilerimizi böyle bir dersi aldığı için tebrik ediyoruz.”

Prof. Dr. Murat'tan sonra konuşma yapan İÜ Rektör Vekili Mahmut Ak konuşmasında ülkemizin jeopolitik ve stratejik konumundan dolayı pek çok imkanın önünde hazır bulunduğuna değinerek konuşmasına şöyle devam etti: “Önemli olan bu imkanları nasıl kullanacağını öğrenebilmektir. İşte bu bilgiyi ve öğrenmeyi gerçekleştirmek üzere de üniversitemiz önemli bir rol üstlenecek durumdadır. Bu çok güçlü bir başlangıç. Bu güçlü başlangıç yansımalarla daha da artacaktır. Burada biz sadece üç yüz kişiye sertifika vermiş olmayacağız. Aslında üniversitemizin kalan kesimine de hitap edeceğimiz bir toplantı olarak görmemiz lazım.”

Son konuşmayı yapan KOSGEB Başkan yardımcısı İhsan Solmaz ise konuşmasında şunları vurguladı: “Girişimci her yerde kaynakları bir araya getirerek en yüksek oranda katma değeri elde eden ve bu sayede kendi hayatını sürdüren, ayakta duran ve mekanizmaları aktive eden, anlam kazandıran kişidir. Girişimci kendi otantik uygulamasıyla ünvanını almayı hak etmiştir. Uygulama konusunda biraz tereddüt etmişimdir. Girişimciliğin uygulaması girişimcilik ruhunda vardır.”

2013-2014 eğitim-öğretim yılı Güz yarıyılında UYGULAMALI GİRİŞİMCİLİK dersinde başarılı olmuş Eczacılık Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Fen Fakültesi, HAYEF, İktisat Fakültesi,  İletişim Fakültesi, Ulaştırma ve Lojistik Yüksekokulu, Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Su Ürünleri Fakültesi öğrencileri sertifikalarını alarak Girişimci olma yönündeki ilk adımlarını attılar.

Post date: 2014-07-07 16:47:07
Post date GMT: 2014-07-07 13:47:07

Post modified date: 2014-07-07 17:27:06
Post modified date GMT: 2014-07-07 14:27:06