İstanbul TTM, Türk Patent Enstitüsü’nün Düzenlediği Eğitime Katıldı, 12-13 Haziran 2014

Türk Patent Enstitüsü, 12-13 Haziran 2014 tarihleri arasında, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürlüklerinde, üniversitelerde, sanayi ve ticaret odalarında bulunan TPE Bilgi Doküman Birimleri personeline yönelik bir eğitim semineri düzenledi.

Seminerin açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. İsmail CERİTLİ Türkiye’nin ekonomik kalkınmasında inovasyonun önemine dikkat çekerek, Bakanlığın yürütmekte olduğu projeler ve sınai mülkiyet konusunda sağlanan destekler hakkında bilgiler verdi.

Türk Patent Enstitüsü konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan TPE Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim YAŞAR, Türkiye’de uygulanan sınai mülkiyet sistemi ve Türk Patent Enstitüsü faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı. TBMM gündeminde bulunan, sınai mülkiyet konusunda yeni düzenlemeler içeren Kanun Tasarısında yer alan hususlardan söz etti.

İki günlük eğitim süresince;

PATENT‐FAYDALI MODEL HUKUKU VE TESCİL PROSEDÜRÜ  ÇALIŞANLARIN BULUŞLARI

PATENT VERİLEBİLİRLİK ŞARTLARI

PATENT VERİTABANLARININ KULLANIMI, ARAŞTIRMA VE  İNCELEME RAPORLARININ OLUŞTURULMASI

MARKALAR ve BAŞVURU PROSEDÜRLERİ

COĞRAFİ İŞARETLER

ENDÜSTRİYEL TASARIM

ENDÜSTRİYEL TASARIM UYGULAMA

MARKA UYGULAMA

PATENT UYGULAMA

AR‐GE ve PATENT TEŞVİKLERİ

konularında eğitim verildi.

Eğitime İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Merkezi’ni temsilen; Modül Sorumluları, Hasan KÖMÜRCÜ, Kayhan BAYAZIT, Savaş GÜRDAL, Tuğçe ÇINAR, Kadir YILMAZ ve Patent Ofisi Bilgi ve Dokümantasyon Sorumlusu Dr. Ragıp Soner SİLME katıldı.

Eğitimin ardından katılımcılara törenle sertifikaları dağıtıldı.

14/06/2014